ICS goes international "København"

Gepubliceerd op 15 november 2019 om 14:00

Denise R. – Kopenhagen

Hej alle!

 

Ook ik was lucky dat ik een half jaar in het buitenland mocht spenderen, net als veel andere ICS meiden! Van augustus tot en met januari heb ik samen met Tessa mogen vertoeven in het prachtige Kopenhagen.

 

Even wat facts over Kopenhagen:

  • Alcohol is MEGA duur. Je bent makkelijk 8 euro kwijt aan een biertje in da club, dus indrinken it is! Koffie overigens ook, dus spend the moneeey!
  • Benodigdheden in de stad: een paraplu en een dikke winterjas. Eigenlijk had je niet eens wat aan de paraplu, want het waait er bijna altijd. Een dikke winterjas moet je in de wintermaanden wel écht hebben. Het was koud, man! Denemarken is zo’n land waar je gewoon niet kan rekenen op de weersvoorspelling. Aan de weer-app had je dus vrij weinig…
  • De Zeemeermin is kleiner dan je denkt. Echt waar.
  • Als je fietst en je wilt stoppen, is het gebruikelijk dat je je hand even opsteekt. Alsof je iemand een high five wilt geven. Mijn eerste week in Nederland heb ik het er ook gewoon nog lekker in gehouden. ;-)
  • Binnen 40 minuutjes ben je in Zweden, dus kan je dat land ook weer van je lijstje afstrepen!
  • Sushi tip voor de liefhebber: Watami. Super lekker, maar ga er niet op een vrijdag- of zaterdagavond heen, want dan kan je wel twee uur op je eten wachten.

Tes en ik verbleven beiden in een geweldig complex midden in de stad, met honderden andere (exchange) studenten. We hadden een eigen kamer, badkamer en mini-keukentje, dus écht luxe! Oh, en niet te vergeten had het complex een bioscoop, een gym, een lounge, een plug & play-room en een gemeenschappelijke keuken. Al snel hadden we een super toffe vriendengroep om ons heen verzameld en waren we elke dag samen. We hebben geen enkele avond alleen gegeten, dus onze kook skills zijn er ook zeker op vooruitgegaan!

 

Naast het feit dat we daar natuurlijk voor school zaten, hebben we geprobeerd zoveel mogelijk van de stad te zien. Vooral de eerste paar maanden gingen we voor of na schooltijd en in de weekenden op zoek naar de leukste hotspots van de stad. Een van mijn hoogtepunten? De road trip naar Møns Klint: prachtige witte cliffs zo’n 2 uur rijden van Kopenhagen. Wat was dat mooi. En ook lekker om even uit die stadsdrukte te zijn! Hoogtepunt no. 2: New Years Eve vieren in Denemarken. Ik heb nog nooit zo ongelofelijk veel en mooi vuurwerk gezien. Heel bijzonder om zo’n moment met je vrienden mee te maken. En ICS kwam ook nog een weekendje langs! Heerlijk om “jouw stad” op deze manier aan je vriendinnen te laten zien! Wat was dat een super gezellig escalatieweekend!

 

Het was echt een onvergetelijke tijd waarin ik zoveel heb geleerd en fantastische vrienden heb gemaakt. Wát een mooie herinneringen!

 

Liefs, Denise R.

 

Tessa R. – Kopenhagen

HejHej,

 

  • Wist je dat… København een superleuke stad is om met je minor naar toe te gaan?

En… dat ik en Denise R de gelukkigen zijn geweest om van 16 augustus 2019 t/m 19 januari 2020 deze stad te ontdekken?

  • Wist je dat… København een metro heeft die rijdt zonder bestuurder? (futuristisch)
  • Wist je dat… het nummer ‘Drank & Drug’ hét nummer is dat op een uitgaansavond wordt gedraaid?
  • Wist je dat… ‘proost’ in het Deens ‘skål’ is?
  • Wist je dat… Denen goed zijn in fancy gekleed gaan tijdens het uitgaan? En je dus opvalt als je in je spijkerbroek de club in loopt?
  • Wist je dat… er statiegeld zit op blikjes in Denemarken, waardoor daklozen met enorme zakken met blikjes over de straat heen lopen?

En… je dus eigenlijk niet aso bent als je een blikje op straat ergens neerzet (voor een dakloze)?

  • Wist je dat… je hand omhooghouden als je wil stoppen met fietsen een MUST is?

En… je daarmee fietsongelukken voorkomt?

  • Wist je dat… een airbag voor je hoofd tijdens het fietsen normaal is in København?
  • Wist je dat… de winkelstraat Strøget de langste autovrije winkelstraat TER WERELD is?
  • Wist je dat… je het stadspretpark Tivoli echt moet bezoeken tijdens Halloween of Kerst?
  • Wist je dat… Meatpacking District ‘the place to be’ is als het gaat om uitgaan? (Zelfs zo goed, dat ik me niet veel meer kan herinneren)
  • Wist je dat… je een medaille kan halen bij LA Tequilabar door 10 drankjes te drinken voor een lage prijs?
  • Wist je dat… ik een busreis van 27 uur en 27 uur terug heb overleefd om mijn droom waar te mogen maken?
  • Wist je dat… we met een paar meiden van ICS København onveilig hebben gemaakt?

En… ik ontzettend blij was om weer heerlijke met de meiden op stap te zijn?

 

Dit zijn enkele dingen die ik heb mogen ervaren in deze geweldige stad. Ik heb de tijd van mijn leven gehad tijdens mijn minor! Naast Kopenhagen heb ik Malmö, Stockholm en Lapland ook mogen bezoeken. Lapland was een droom die ik heb mogen waarmaken, waarbij ik het geluk had om het Noorderlicht met blote ogen te zien.

 

Mijn geweldige en onvergetelijke avontuur heb ik in mijn tijdelijke thuisbasis mogen afsluiten met een epische New Years Eve. Een avontuur dat begon als iets onnatuurlijks en engs, is voor je het weet veranderd in een racket die voorbijraast.

 

Tak København, Hej Utrecht!!

 

Liefs,

Tessa